Рок фестивал в Могилово - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
09
Рок фестивал в Могилово
ДАТА: Oт 09 Юни 2017 до 11 Юни 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Рок фестивал в Могилово

Рок фестивалът “MIDALIDARE – ROCK IN THE WINE VALLEY” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни в Могилово


Засега обявените групи са W.A.S.P, Gotthard и Udo Dirkschneider, а съвсем скоро ще бъде посочена и още една световна банда. Организаторите от Мидалидаре и Bulgarian Live Music споделят и част от възможностите за настаняване. „Работим в посока да осигурим подходящи и разнообразни местa за настаняване на нашите гости. Ще бъдат обособени няколко къмпинг зони за палатки и кемпери на територията на селото. На гостите ще бъде предоставен безплатен осветен и охраняем паркинг”, споделя Александър Алексиев, управител на Мидалидаре.


Хотели:
За момента са договорени тризвезден хотел в Стара Загора и четиризвезден хотел в Старозагорски Минерални бани, където съответно срещу 30 или 45 лева на човек за двойна стая феновете ще получават нощувка, закуска и транспорт до концертите и обратно. Желаещите да резервират стая, могат да направят своя избор за хотел Сити и хотел Армира. Пълна информация и контакти за резервация можете да получите тук. 


Къмпинг зони:
Зона Винарна – в района на винарна Мидалидаре ще бъде разположена ексклузивната зона, само на метри от сцената, с достъп до ток, вода, тоалетни и душове. Феновете, които искате да се настанят там могат да го направят срещу 15.00 лв за целия период на фестивала. За тези, които нямат собтвени, организаторите са подготвили палатки тип “алпийки” за двама души, които могат да бъдат закупени на цена от 35.00 лв. и след това остават притежание на купувачите без допълнителни такси. Необходима резервация на телефон: + 359 87 81 41 579 или на e-mail: rock@midalidare.bg


Зона Лозови масиви – на около 800 метра от сцената ще бъде разположена безплатна зона за палатки с достъп до тоалетни и душове. Необходима предварителна резервация на тел: + 359 87 81 41 579 или на e-mail: rock@midalidare.bg


Зона Язовир – на два километра от винарната и сцената, до язовир Могилово ще бъде разположена втората безплатна зона за палатки, отново с достъп до тоалетни и душове. Необходима предварителна резервация на тел + 359 87 81 41 579 или на e-mail: rock@midalidare.bg


Паркинг Зона
В зоната пред винарната ще бъде разположен осветен и охраняем, безплатен паркинг за всеки, който дойде със своя автомобил, каравана или кемпер и иска спокойно да се наслади на фестивала, без да се притеснява.


Всички фенове, които решат да са част от фестивала настанени на палатки, ще трябва да си носят спални чували и оборудване по собствена преценка. „Още когато стартирахме идеята за Midalidare Rock In The Wine Valley бяхме наясно, че настаняването ще е важен момент за феновете и от ден първи работим по всички възможности. Щастливи сме, че имаме варианти за всеки вкус” завършва Алексиев.


Всеки, който иска да запази своето място на фестивала може да го направи тук, като избере предпочитания за него вариант.


Билети: в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.


***


Ясни са бандите за Piraeus Battle of the bands на Midalidare, Rock In The Wine Valley


Групи от България, Румъния, Израел, Сърбия и Шотландия забиват на 09 юни в Могилово


След обиколка на 4 града и прослушване на 23 банди на живо, журито на Piraeus Battle of the bands в състав Aura, Звезди и Митко Кърнев избра българските групи, които ще свирят на Midalidare, Rock In The Wine Valley. Drive your life (Варна), Seconday (Ямбол), явили се на кастинга в Пловдив и Der hunds (София) ще са родните групи, които ще се борят за сърцата на публиката в долината на виното и възможността да закрият вечерта на 10-и юни, след Gotthard. „Не ни беше никак лесно, видяхме страхотни банди и израстване на родната сцена след последния battle, който проведохме преди две години. Прави впечатление, че групите идват подготвени и то не само с добра музика, но и с цялостно предстaвяне, което включва сценично поведение и популяризация в социалните мрежи. Сега идва най-трудната задача, а именно вотът на публиката“, споделя Звезди.


Останалите групи, които ще се борят за голямата награда на Midalidare, Rock In The Wine Valley са Katara (Румъния), Rrichtervoid (Румъния), Desert (Израел), Steel Hornet (Сърбия) и The broken ravens (Шотландия). „В Румъния имахме подобен кастинг, както в България, там работим с наши партньори, а другите три групи бяха сред кандидатсвалите от чужбина и одобрени от журито“, разказват от Bulgarian Live Music.


Първата вечер на фестивала ще завърши с трибют на Metallica от Hammerhead.


48267


„Midalidare, Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на билетите са:


За целия фестивал:
- 70 лева (редовна цена) - до 31 май 2017г.
- 80 лева (last minute) - от 01 до 11 юни, 2017г.


Еднодневни:
- 50 лева (редовна цена) - до 31 май 2017г.
- 60 лева (last minute) - 01 до 11 юни, 2017г.


Желаещите да са част само от Piraeus Battle of the bands ще трябва да заплатят 10 лева, за да видят изпълненията на младите банди.


***


Световната организация на собствениците на Harley-Davidson идват на Midalidare, Rock In The Wine Valley


Harley Owners Group (H.O.G.) правят ежегодната си среща в долината на виното


Най-голямата организация на собственици на Harley-Davidson, Harley Owners Group (H.O.G.) ще направи своята ежегодна среща в България по време на фестивала в долината на виното. За нея се очаква да дойдат близо 200 моториста от Гърция, Румъния, Хърватска, Сърбия, Турция, Беларус, Русия, Словения, Полша, Германия, Австрия, Финландия, Чехия, Ливан, Унгария и др.


Ние сме организация с над 1 милион члена в повече от 240 държави. Радваме се, че ще сме част от първото издание на фестивала и сме сигурни, че атмосферата ще е неповторима , а и обичаме вино“, споделя Стефан Гьонев от H.O.G.


Много ни е приятно, че именно Midalidare, Rock In The Wine Valley ще е пресечна точка на всички мотористи. Организацията им е много сериозна и на високо ниво, сигурни сме, че ще успеем да отговорим на очакванията им” , разказва Александър Алексиев, управител на Мидалидаре.


***


СПЕЦИАЛНИ ВИНЕНИ КУРСОВЕ ПО ВРЕМЕ НА MIDALIDARE, ROCK IN THE WINE VALLEY


Първият фестивал в долината на виното наближава. На 09, 10 и 11 юни в Midalidare, Rock in the wine valley ще видим W.A.S.P, Gotthard, Udo Dirkschneider и DORO. Освен музиката организаторите от Bulgarian Live Music и Midalidare Estate подготвят различни атракции и преживявания за посетителите на феста. Едно от тях ще са специалните винени курсове, водени от Юлия Костадинова - главен редактор на DiVino.bg, доц. Христо Спасов, ръководител катедра “Технология на виното” от Университета по хранителни технологии, както и енолозите на винарната Александър Алексиев и Николай Катеров. В дните събота и неделя (10 и 11 юни), ще се проведат няколко лекции:


Първи стъпки във винопроизводството
(Tема за начинаещи любители на виното, лектор: доц. Христо Спасов, ръководител катедра “Технология на виното” от Университета по хранителни технологии, Пловдив)


Виртуална разходка из Мидалидаре Естейт
(Tема за начинаещи любители на виното, лектори: Александър Алексиев и Николай Катеров, енолози на Мидалидаре Естейт) - дегустация на последни бутилки вина от изчерпани реколти;


Хитът на сезона се нарича... розе!
(Тема за начинаещи любители на виното, лектор: Юлия Костадинова, DiVino)


Методи за дегустация и оценка на виното
(Tема за напреднали любители на виното, лектор: доц. Христо Спасов, ръководител катедра “Технология на виното” от Университета по хранителни технологии, Пловдив)


Пенливите вина - специални по природа
(Тема за напреднали любители на виното, лектор: Юлия Костадинова, DiVino)


Не забравяйте да ни посетите и на Discover.Vino World 2017 на 12 и 13 май, където ще получите повече информация и комплимент за Midalidare Rock In The Wine Valley.


Пълната информация за винените курсове можете да откриете тук.
Моля направете Вашата резервация на телефон: + 359 894 322 151 или на rock@midalidare.bg
Всяка група е с 25 места.


***


ДИЙ СНАЙДЕР ИДВА С ХИТОВЕТЕ НА TWISTED SISTER НА MIDALIDARE, ROCK IN THE WINE VALLEY
W.A.S.P отменят лятното си турне 


Вокалистът на легендарните Twisted Sister, Дий Снайдер ще е един от хедлайнерите на първия фестивал в долината на виното. Американският рок певец и лидер на Twisted е избран в топ 100 метъл вокалисти на всички времена на музикалното списание Hit Parader.


Изненадващото съобщение от страна на W.A.S.P, че отменят планираното лятно турне, което включваше фестивалите Hellfest във Франция, Graspop Metal Meeting в Белгия, Rock Fest Barcelona в Испания и Midalidare, Rock in the wine valley в България, наложи промяната в програмата. Официално от групата съобщиха - „Записите на новия албум „Re-Idolized” и филма „The Christmas Idol“ се движат с неочаквани забавяния, което налага на групата да канселира планираните участия през лятото, включително и това в България.“


Сериозна изненада беше за нас новината от екипа на W.A.S.P. и трябваше бързо да реагираме. Изключително сме щастливи, че за супер кратко време успяхме да уговорим Дий Снайдер, който сме сигурни няма нужда от представяне. Twisted Sister са легенди, а самият Дий след участието си в Каварна каза, че това е последната му визита в България, но ето, че феновете ще имат още един шанс да се насладят на неговото шоу. Извиняваме се на всички почитатели на W.A.S.P, макар да нямаме вина за отмяната на тяхното турне. Всеки, който иска да върне билета си, ще може да го направи до 05 юни“, съобщават от Bulgarian Live Music.


Цените на билетите се запазват, а всеки, който желае да върне своя, ще може да го направи до 05 юни.


***


БЪНДЖИ СКОКОВЕ, ПЕЙНТБОЛ И СТЕНА ЗА КАТЕРЕНЕ СРЕД АТРАКЦИИТЕ НА ФЕСТИВАЛА MIDALIDARE, ROCK IN THE WINE VALLEY
Футболни турнири в долината на виното


Броени дни остават до първия фестивал в долината на виното, който на 9, 10 и 11 юни в Могилово ще посрещне световните групи - Gotthard, Udo Dirkschneider, Doro и Dee Snider от Twisted Sister. Scarlet Aura, Sevi, Конкурент и Hammerhead (трибюта на Metallica), ще подгряват публиката. Освен качествената рок музика, организаторите са се погрижили престоя на посетителите да е запълнен и с различни атракции през деня. „Ще предоставим на феновете истински фестивал със забавления, както за децата, така и за родителите им. Сигурни сме, че всеки ще намери нещо за себе си в светлите часове, преди стартирането на групите“, разказват от Bulgarian Live Music.


На територията на фестивала ще бъдат обособени специални зони за забавление, на които ще има скокове с бънджи, пейнтбол стрелбище, стрелба с лък, джаги, детски батут и стена за катерене. Освен това ще има и вело преход, като всеки ще може да се запише за него и да кара колело в планината с осигурен водач. Любителите на хубавото вино пък могат да се запишат за винените курсове, организирани от Midalidare Estate.


За всички почитатели на футбола ще има два футболни турнира. Първият е с 4 мини лиги и един голям победител. Феновете на Doro, Gotthard, Udo и Dee Snider ще могат да се запишат в лигата на любимата си банда. Победителите от мини лигите ще се борят за голямата награда, а именно победител в първия турнир на Midalidare, Rock In The Wine Valley.


Вторият е добилият популярност на Kavarna Rock детски турнир „Мама, татко и аз“, в който участие взимат двама възрастни и едно дете.


Записвания за двата турнира могат да се направят на Facebook страницата на Bulgarian Live Music.


***


Горящ герб на Midalidare, Rock In The Wine Valley посреща феновете в Могилово
Организаторите осигуряват 14-метрова сцена за групите и ребърца по тайна рецепта за феновете


Горящ герб ще посреща феновете на рок музиката по време на Midalidare, Rock In The Wine Valley на 9, 10 и 11 юни в село Могилово. Впечатляващата изработка е част от поредицата съоражения, които са създадени специално за фестивала и нетрадционното пирошоу. Автор на новия герб и различните акценти от метал и дърво е скулпторът Илия Бояров. „Всичко това е изработено за близо 60 дни. Във фестивалната зона ще видим факели с щитове, а на входните арки - два каменни релефа заедно с букви Midalidare, Rock In The Wine Valley”. Бояров допълва, че е имал пълна свобода в създаването на концепцията: “Исках да развия прекрасното лого, което Мидалидаре има, като използвам всичко от него - да го разглобя на съставни части и след това да започна да го събирам в различните композиции“.


14-метрова сцена ще даде възможност на Dee Snider, UDO, Gotthard и Doro Pesh да се развихрят като поставят начало на нова традиция в долината на виното. „Озвучителната техника на бандите може да бъде сравнявана единствено с Ролс Ройс сред автомобилите“, коментират от екипа на феста.


Предложенията на кетъринга в Midalidare, Rock In The Wine Valley предлага бира и вино, но също ще изненaда посетителите. Ребърца по тайна рецепта, които се приготвят в продължение на 12 часа ще изкушават всеки, който иска да предизвика сетивата си в тридневното рок преживяване.


„Midalidare, Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година с участието на Gotthard, Dirkschneider, Doro и Dee Snider от Twisted Sister. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на билетите са:


За целия фестивал:
- 80 лева (last minute) - от 01 до 11 юни, 2017г.


Еднодневни:
- 60 лева (last minute) - 01 до 11 юни, 2017г.


Желаещите да са част само от Piraeus Battle of the bands ще трябва да заплатят 10 лева, за да видят изпълненията на младите банди.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин